Barvrouw
Kamermeisje
Maitre

Over ons

Fan van horeca, een initiatief van Horeca Vorming

Fan van horeca is een initiatief dat opgestart is door Horeca Vorming Vlaanderen samen met enkele aanverwante organisaties:

Horeca Vorming

Horeca Vorming Vlaanderen streeft naar een verdere professionalisering en versterking van de horecasector. We richten ons naar al wie in de sector werkt maar ook naar toekomstige werknemers. Door de competenties van werknemers, werkzoekenden, leerlingen en leerkrachten verder te ontwikkelen en uit te diepen, dragen we bij aan een duurzame tewerkstelling en kwalitatieve instroom in de sector.

Duurzame tewerkstelling

Horeca Vorming Vlaanderen is het opleidingsfonds van de horecasector en organiseert een ruim aanbod horecagerelateerde opleidingen. Deze zijn gratis toegankelijk voor horecapersoneel in paritair comité 302. De opleidingen maken het mogelijk om te (blijven) groeien en evolueren in je vakIn een uitdagende sector als deze, gevoelig aan tal van trends, ben je nooit volleerd. We geven werknemers de kans om een horecaleven lang bij te leren.

Kwalitatieve instroom

Horeca Vorming Vlaanderen wil nieuwe gemotiveerde en opgeleide werknemers aantrekken. Om deze instroom te realiseren werken we nauw samen met het voltijds en deeltijds onderwijs. We willen jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op een job in de horeca. We ontwikkelen lesmateriaal, ondersteunen en adviseren bij de studiekeuze en informeren over de jobuitwegen in de horecasector. We begeleiden de opstart van leerovereenkomsten tussen horecazaken en leerjongeren en we streven naar kwalitatieve stages. We hebben ook een vormingsaanbod voor praktijkleerkrachten. Zij kunnen op bij- of nascholing bij experten die al jaren in de horeca actief zijn. We willen ook werknemers en werkzoekenden (her)oriënteren naar een job in de horeca. Hiervoor werken we samen met de VDAB en andere tewerkstellingsorganisaties. Alle initiatieven zijn gericht op een duurzame invulling van knelpuntvacatures.

Contacteer ons

Facebook Twitter More...